les-chips-de-lucien-team

Natuurlijke chips
Van begin tot eind

Ontdek ons verhaal

Onze geschiedenis

Op een dag in 1926 ziet een man, Lucien Van den Abeele, in Kruishoutem het levenslicht. Hij is de oudste zoon van een landbouwersgezin met 10 kinderen. Net als bij zijn voorouders staat zijn leven volledig in het teken van de landbouw. Gepassioneerd door het bewerken van land koopt hij in 1958, samen met zijn echtgenote Alixa, de boerderij van Bure in Wallonië.

Als vader van 3 kinderen en grootvader van 6 kleinkinderen sterft hij veel te vroeg. Hij laat zijn liefde voor zijn werk, maar ook en vooral zijn levensvreugde als herinnering na. 2 generaties later beslissen Thomas, Stany en Antoine om zijn voorbeeld te volgen. Ze richten een coöperatieve op om hun krachten te bundelen en creëren samen een afgewerkt product om dichter bij de consument te staan.

Consumenten stellen zich immers steeds meer vragen over hun manier van eten en willen terecht meer lokaal, transparanter en duurzamer consumeren.

Gepassioneerd door aardappelen en aperitiefhapjes beslissen deze 3 Naamse landbouwers van dezelfde familie om een oplossing te bieden voor deze bezorgdheden en van hun eigen aardappelen artisanale chips te maken. Dit familieproject kon maar één naam dragen: die van hun grootvader Lucien.

 

les-chips-de-lucien-113x

Onze
Producten

Ongezouten bio

'Les chips de Lucien' bio met natuurlijke smaak zijn authentiek. Dankzij onze traditionele methode van langzaam garen garanderen wij een onovertroffen knapperigheid en een heerlijke aardappelsmaak die de smaakpapillen in verrukking brengt. Geen kunstmatige smaakstoffen, geen kleurstoffen, gluten- en lactosevrij: chips die niets te verbergen hebben.

Aardappelen* - Zonnebloemolie*
*biologische landbouw

label-belge
chipslucien-non-sale-bio chips-1

Licht gezouten bio

'Les chips de Lucien' bio met lichte zoutsmaak zijn authentiek. Dankzij onze traditionele methode van langzaam garen garanderen wij een onovertroffen knapperigheid en een heerlijke aardappelsmaak die de smaakpapillen in verrukking brengt. Geen kunstmatige smaakstoffen, geen kleurstoffen, gluten- en lactosevrij: chips die niets te verbergen hebben.

Aardappelen* - Zonnebloemolie* - Zout

*biologische landbouw

label-belge
chipslucien-sel-bio chips-1

Peper en zout bio

'Les chips de Lucien' bio met peper- en zoutsmaak zijn authentiek. Dankzij onze traditionele methode van langzaam garen garanderen wij een onovertroffen knapperigheid en een heerlijke aardappelsmaak die de smaakpapillen in verrukking brengt. Geen kunstmatige smaakstoffen, geen kleurstoffen, gluten- en lactosevrij: chips die niets te verbergen hebben.

Aardappelen* - Zonnebloemolie* - Zout - Gemalen zwarte peper* - Witte peper* - Aardappelzetmeel* - Dextrose* - Uien* - Groentenbouillon*

*biologische landbouw

label-belge
chipslucien-poivre-bio chips-1

Paprika Bio

'Les chips de Lucien' bio met paprikasmaak zijn authentiek. Dankzij onze traditionele methode van langzaam garen garanderen wij een onovertroffen knapperigheid en een heerlijke aardappelsmaak die de smaakpapillen in verrukking brengt. Geen kunstmatige smaakstoffen, geen kleurstoffen, gluten- en lactosevrij: chips die niets te verbergen hebben.

Aardappelen* - Zonnebloemolie* - Paprika* - Zout - Dextrose* - Aardappelzetmeel* - Uien* - Suiker* - Knoflook* - Gerookte paprika* - Groenten* - Paddenstoelenpoeder* - Cayenne*

*biologische landbouw

label-belge
chipslucien-paprika-bio chips-1

Peper & zout

'Les chips de Lucien' met peper- en zoutsmaak zijn authentiek. Dankzij onze traditionele methode van langzaam garen garanderen wij een onovertroffen knapperigheid en een heerlijke aardappelsmaak die de smaakpapillen in verrukking brengt. Geen kunstmatige smaakstoffen, geen kleurstoffen, gluten- en lactosevrij: chips die niets te verbergen hebben.

Aardappelen - Zonnebloemolie - Zout - Maïszetmeel - Peper - Suiker - Groenten - Uien - Oleoars (peper)

*biologische landbouw

label-belge
chipslucien-poivre chips-1

Kruidensmaak

'Les chips de Lucien' met kruidensmaak zijn authentiek. Dankzij onze traditionele methode van langzaam garen garanderen wij een onovertroffen knapperigheid en een heerlijke aardappelsmaak die de smaakpapillen in verrukking brengt. Geen kunstmatige smaakstoffen, geen kleurstoffen, gluten- en lactosevrij: chips die niets te verbergen hebben.

Aardappelen - Zonnebloemolie - Specerijen (paprika, kurkuma, chili, lavas, fenegriek, karwij, gember, zoethout, chilipeper, peper) - Zout - Suiker
*biologische landbouw

label-belge
chipslucien-saveurepicee chips-1

Uien

'Les chips de Lucien' met kruidensmaak zijn authentiek. Dankzij onze traditionele methode van langzaam garen garanderen wij een onovertroffen knapperigheid en een heerlijke aardappelsmaak die de smaakpapillen in verrukking brengt. Geen kunstmatige smaakstoffen, geen kleurstoffen, gluten- en lactosevrij: chips die niets te verbergen hebben.

Aardappelen – Zonnebloemolie – Zout – Uien – (Rijst)meel – Knoflook – Peterselie – Groentenbouillon – Dille – Suiker (dextrose) – Peper – Paprika – Kokosvet – Cacaopoeder – Chicoreiwortel

label-belge
chipslucien-oignon chips-1

Tomaat

'Les chips de Lucien' met tomaat smaak zijn authentiek. Dankzij onze traditionele methode van langzaam garen garanderen wij een onovertroffen knapperigheid en een heerlijke aardappelsmaak die de smaakpapillen in verrukking brengt. Geen kunstmatige smaakstoffen, geen kleurstoffen, gluten- en lactosevrij: chips die niets te verbergen hebben.

Aardappelen – Zonnebloemolie – Tomatenpoeder – Zout – Suiker – Groentenbouillon – Rijstgriesmeel – Uien – Dextrose – Paprika – Oregano – Basilicum – Tijm

label-belge
chipslucien-tomates chips-1

Truffel limited edition

'Les chips de Lucien' met truffelsmaak zijn authentiek. Dankzij onze traditionele methode van langzaam garen garanderen wij een onovertroffen knapperigheid en een heerlijke aardappelsmaak die de smaakpapillen in verrukking brengt. Geen kunstmatige smaakstoffen, geen kleurstoffen, gluten- en lactosevrij: chips die niets te verbergen hebben. Limited edition voor de eindejaarsfeesten.

Limited edition voor de feestdagen, alweer terug in november 2021!

Aardappelen - Zonnebloemolie - Zout - Maltodextrine - Boekweitmeel - Gedroogde zomertruffel (Tuber aestivum Vitt.) 2% - Smaakstof

label-belge
chipslucien-truffes chips-1

Pesto

'Les chips de Lucien' met pestosmaak zijn authentiek. Dankzij onze traditionele methode van langzaam garen garanderen wij een onovertroffen knapperigheid en een heerlijke aardappelsmaak die de smaakpapillen in verrukking brengt. Geen kunstmatige smaakstoffen, geen kleurstoffen, gluten- en lactosevrij: chips die niets te verbergen hebben.

Aardappelen - Zonnebloemolie - Zout - Kruiden en specerijen (basilicum, anijs, laurier, romarijn, oregano) - Suiker - Uien - Maïszetmeel

label-belge
chipslucien-pesto chips-1

Paprika

'Les chips de Lucien' met paprikasmaak zijn authentiek. Dankzij onze traditionele methode van langzaam garen garanderen wij een onovertroffen knapperigheid en een heerlijke aardappelsmaak die de smaakpapillen in verrukking brengt. Geen kunstmatige smaakstoffen, geen kleurstoffen, gluten- en lactosevrij: chips die niets te verbergen hebben.

Aardappelen - Zonnebloemolie - Kruiden en specerijen (1% paprika, knoflook, chili) - Zout - Maïszetmeel - Suikers - Uien

label-belge
chipslucien-paprika chips-1

Licht gezouten

'Les chips de Lucien' met licht zoute zijn authentiek. Dankzij onze traditionele methode van langzaam garen garanderen wij een onovertroffen knapperigheid en een heerlijke aardappelsmaak die de smaakpapillen in verrukking brengt. Geen kunstmatige smaakstoffen, geen kleurstoffen, gluten- en lactosevrij: chips die niets te verbergen hebben.

Aardappelen - Zonnebloemolie - Zout

label-belge
chipslucien-sel chips-1
plan

100% lokale chips

Het traject van ‘les chips de Lucien’ tot in het zakje is uitermate kort…

De aardappelen waarmee ‘les chips de Lucien’ geproduceerd worden, worden geteeld op de akkervelden rond de landbouwbedrijven van Thomas, Stany en Antoine, die elk op slechts 3 km afstand liggen. Vervolgens worden de aardappelen naar deze landbouwbedrijven gebracht om er te worden opgeslagen.

5 km verderop, in de ambachtszone van Mettet, worden deze aardappelen uiteindelijk de heerlijke ‘chips de Lucien’… Door het beperkte aantal afgelegde kilometers wordt er minder CO2 uitgestoten en wordt er dus bijgedragen aan milieubehoud. Onze landbouwbedrijven voldoen ook aan de specificaties van Vegaplan en Global Gap. Dat zijn de strengste specificaties op het vlak van ecologie.